Onbekenden duwen vrouwen van fiets in Assen, politie tast nog in het duister

240328_fiets
Een fiets in het gras © Noordernieuws
Een auto passeert en een raam gaat open, waarna iemand vanuit de auto een fietser met een forse zet omver duwt. Het overkwam onlangs in ieder geval twee vrouwen op verschillende momenten in Assen.
Het is even voor middernacht, vrijdag 15 maart. Een vrouw fietst over de Hertenkamp als zij een auto hoort naderen. Voor ze er erg in heeft, wordt ze door een van de inzittenden door het raam van de auto hard van haar fietst geduwd. Ze valt, de auto rijdt verder.
Negen dagen later, rond 00.45 uur op 24 maart, overkomt een andere vrouw hetzelfde op de Diepenbrocklaan. "Ook hier lijkt een vrouw uit het niets van haar fietst te zijn geduwd door een inzittende van een voorbijrijdende auto", meldt de politie.

Onduidelijkheid

Veel is voor de politie nog onduidelijk, behalve dat er in beide gevallen een donkerkleurige stationwagen bij was betrokken. De politie houdt er rekening mee dat dit incident meerdere vrouwen is overkomen en roept hen op om melding te doen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.