Legio goals, missers en vergeefse vlaggers bij derby Ruinen - Pesse: 4-4

Het vlagsignaal van Pesse-grensrechter Loof wordt voor de zoveelste keer genegeerd door arbiter Karacaoglan
© RTV Drenthe
VOETBAL - Bij SV Pesse waren ze vooral boos op arbiter Dogan Karacaoglan, bij Ruinen heerste er na afloop van de fijne derby in de 3e klasse C met name teleurstelling. Niet omdat ze in de absolute slotfase nog op 4-4 kwamen en een punt uit het vuur sleepten, maar vanwege de vele gemiste kansen in de eerste helft.
Door het doelpuntrijke gelijkspel blijft Pesse tweede achter de aanstaande kampioen Raptim en houdt Ruinen de derde plek in handen. Toch is de formatie van Bart Ester nog niet zeker van deelname aan de nacompetitie. Om daar zeker van te zijn zal Ruinen in de laatste twee duels van het seizoen nog één keer moeten winnen (thuis tegen Oranje Zwart of op bezoek bij Schoonebeek).
Pesse heeft nog altijd een theoretische kans op de titel. De achterstand op Raptim bedraagt twee punten, maar de formatie uit Coevorden heeft twee duels minder gespeeld. "We hadden het spannender kunnen maken, maar door drie keer op rij gelijk te spelen lijkt de titelrace een gelopen koers", was Pesse-captain Milan Kolen helder.

Ruinen de kansen, Pesse de goal

Elmar van Belkum, Anthal Horlings, Sander ter Meer en Jurgen Hoorn hadden met iets meer overtuiging de thuisclub in de eerste helft al in veilige haven moeten schieten. Het kwartet kreeg kans op kans, maar wist Pesse-doelman Ruben Waninge maar niet te passeren. En zoals zo vaak in het voetbal viel de openingsgoal wel aan de aan de andere kant. Ezra Meijer werd fraai de diepte ingestuurd door Sander Hartman en schoot onberispelijk raak: 0-1. Het was de wereld op z'n kop en even later was Meijer dicht bij de 0-2, maar dat wist Bram Snoeken op de doellijn te voorkomen.
Twee minuten voor rust viel dan toch de treffer aan de andere kant. Het was captain Jurgen Hoorn die simpel kon binnentikken. De vlag van de assistent-scheidsrechter van Pesse, Bert Loof, ging wel de lucht in, maar tevergeefs.

Pesse sterk uit kleedkamer

Pesse pakte de zaken in de tweede helft een stuk beter op dan in de eerste. Het was Marco Hartman die na een uur spelen de 1-2 achter Jarno van Belkum tikte. Het was doelpunt 253 in competitieverband voor de routinier, die na dit seizoen vanwege drukke werkzaamheden een punt zet achter zijn lange loopbaan. De 36-jarige Hartman was kort na zijn treffer de aangever op de 1-3. Robin Jan Okken bracht fraai, maar ook na dramatisch verdedigen, de marge naar twee treffers.
Maar Ruinen gaf zich niet gewonnen en liet zien waarom het - samen met Pesse - de meest scorende ploeg is in de 3e klasse C (Ruinen maakte er voor vanmiddag 55 en de teller van Pesse stond om 14.00 uur op 53). Sander ter Meer tikte een kwartier voor tijd de 2-3 binnen, na weer een genegeerd vlagsignaal van Loof én tien minuten later schoot de net ingevallen Jasper van Laar de 3-3 tegen de touwen.

Extremis

Ruinen leek erop en erover te gaan, maar niets bleek minder waar. Een geweldige uithaal van Ingmar Reinders betekende de 3-4. Pesse vierde de goal alsof de zege binnen was, maar ook dat bleek te voorbarig. In extremis schoot Jurgen Hoorn zijn tweede van de middag binnen.
Weer ging de vlag van Loof gedecideerd omhoog. "Honderd procent buitenspel", riep de vlagger. Tevergeefs. En weer, zo bleek uit de beelden van Onze Club, was dat terecht. "Maar ook al vindt de scheids dat-ie gelijk heeft, dan kan-ie toch nog wel even in gesprek gaan met onze grens", meende Kolen. "Of ik vind dat we bestolen zijn vanmiddag? Ja, toch wel uiteindelijk."
Samenvatting doelpuntrijke derby Ruinen - Pesse (zondag 3e klasse C)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.