Alcides verrast bij FC Burgum en mag nog hopen op ontsnapping

Een kiekje uit de kleedkamer van Alcides, dat de laatste strohalm greep om directe degradatie te ontlopen
© Alcides
VOETBAL - Alcides pakte in de kelder van de 1e Klasse I de volle winst (0-2) tegen FC Burgum en heeft daarmee nog altijd een reële kans om de nacompetitie te bereiken en daarmee rechtstreekse degradatie te ontlopen.
Om de nacompetitie te halen zal Alcides nog één plek moeten stijgen. Het gat naar Burgum is nog maar twee punten en dat met nog drie duels te gaan. Pittige duels overigens, want de Meppelers treffen in de resterende duels nog ONS Sneek, D' Olde Veste '54 en KHC.
Waar beide ploegen in de eerste helft redelijk in evenwicht bleven leek de rust te worden bereikt met een 0-0 tussenstand, totdat Naoufal Essayah de bezoekers kort voor de onderbreking op voorsprong bracht.
In de tweede helft deed Alcides er alles aan om de magere voorsprong te verdedigen en dat plan plakte succesvol uit. De bezoekers verdubbelden de score zelfs dankzij een goal van Tarik Mrabet Dahbi en daarmee ging de volle buit na lange tijd weer eens mee terug naar Meppel. Een uitstekend en broodnodig resultaat vertelde interim-trainer Carl Furda.

'Van wedstrijd tot wedstrijd'

''Het is lekker dat we gewonnen hebben en we zijn er ook ontzettend blij mee. We blijven het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We maken ons in die zin nog niet echt druk om de nacompetitie. Als het zo mag zijn, dan zullen we er uiteraard vol voor gaan, maar deze overwinning is op dit moment even heel mooi voor ons als team.''

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.