MSC wint van SVN ’69 en is kampioen van de Vierde Klasse A

MSC is kampioen!
© RTV Drenthe/Florian van Velthoven.
VOETBAL - MSC uit Meppel is dan toch kampioen geworden van de Vierde Klasse A. Vorige week ging het feest niet door, maar uit bij SVN '69 uit Nijeveen werd er gewonnen met 0-3.
Vuurwerk en veel fans namens MSC. De fans verwachtte van tevoren een overwinning. Maar na de onverwachte 1-0 nederlaag tegen Delfstrahuizen was MSC wel gewaarschuwd.
MSC toch op voorsprong ondanks grensrechter
Maar thuisploeg SVN '69 besloot de huid duur te verkopen. Toch was de eerste grote kans voor Jort Veelo namens MSC, maar hij schoot net over. Belangrijke aanvallen en zelfs een goal van MSC werden twijfelachtig afgekeurd. Even later was het wel raak via Dave Everts die de 0-1 aantekende.
MSC maakt karwei af
In de tweede helft leek SVN '69 op 1-1 te komen via Rick Meijer, maar de grensrechter keurde de goal af wegens hands. Het verzet van de thuisclub was daarmee gebroken, want MSC kwam op 0-2 via Bjorn Lefferts.
De meegereisde fans vierde toen al een feestje. Helemaal toen tien minuten voor tijd Hidde Bakker er 0-3 van maakte. Een deel van de bank sprong op en vierde al een klein feestje met de supporters van MSC.
"Dit voelt heel lekker", zegt een uitbundige Lefferts terwijl hij champagne drinkt. " Die 1-1 was wel even een tegenvaller, maar gelukkig ging de goal niet door. Nu kunnen we eindelijk het feestje vieren. Hoe dat eruit gat zien? Geen idee. Vorige week was er van alles geregeld, maar toen ging het vanwege de nederlaag niet door.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.