E&O boekt belangrijke zege bij PSV in strijd tegen degradatie

E&O boekte een belangrijke zege bij PSV: 23-30.
© RTV Drenthe/Stijn Steenhuis.
HANDBAL - De vrouwen van E&O hebben in de Eredivisie bij PSV een belangrijke overwinning geboekt in de degradatiepoule: 23-30.
Op de zege viel niets af te dingen, want E&O zorgde voor een teamprestatie van formaat vertelde trainer Jan Gerald Mulder.
''In deze wedstrijd lieten we zien dat we uitstekend kunnen spelen tegen ploegen in de Eredvisie. Onze dekking stond prima, want we hadden keer op keer een uitstekend antwoord op het gevaar van PSV en de zege is eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Deze lijn moeten we doortrekken in de volgende twee duels.''
Door de overwinning staat E&O derde in de poule en vooralsnog is dat een goede uitgangspositie. De Emmer dames hebben 4 punten uit 4 duels, net als hekkensluiter Volendam. Die ploeg heeft echter een slechter doelsaldo. ''We moeten in elk geval geen vierde worden en daar zullen we alles aan doen. Volgende week spelen we tegen DSVD. Van deze ploeg verloren we thuis, terwijl we de hele wedstrijd voor stonden. We hebben dus iets recht te zetten.''
DVSD is koploper in de degradatiepoule, met 9 uit 4, terwijl PSV de 2e plaats bezet met 5 uit 4.

Nog twee duels te gaan

E&O speelt zaterdag 4 mei uit tegen DSVD, dat inmiddels veilig is en sluit een week later af met een thuisduel tegen Volendam. Die ploeg ontvangt komend weekend eerst PSV.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.