HOVC gedegradeerd na nederlaag tegen Annen

HOVC trainer Erik de Jong zag zijn ploeg vanmiddag verliezen van Annen
© RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Annen had vanmiddag geen kind aan HOVC. In eigen huis won de ploeg van trainer Jouke Jan Meertens met 4-0. Door de nederlaag is HOVC gedegradeerd.
Annen blijft door de overwinning in de race voor een nacompetitie plek in de 2e klasse I. In de tweede periode heeft de ploeg de minste verliespunten. Voor HOVC is het doek gevallen. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft de ploeg van trainer Erik de Jong tien punten achterstand op Musselkanaal en kan het het vege lijf niet meer redden.

Ongelijke strijd

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Schoonderwoerd was het een ongelijke strijd. De thuisclub was veel sterker dan de Hunso Oring Valther Boys Combinatie. Het publiek hoefde niet lang te wachten op de openingstreffer. Binnen tien minuten kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Jaap Jan Mulder zag zijn poging half geblokt worden en met een boogbal verdween de bal achter HOVC-doelman Maarten Ritsema. Ook verdediger Ward Hermans kon de bal niet meer van de doellijn koppen.
Een minuut later had Mulder zijn tweede van de middag al gescoord. De spits reageerde attent op een voorzet van Lex Veltink en kon van dichtbij de 2-0 binnen tikken. Annen kreeg kansen op meer, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Onveranderd

In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet. Annen kon ongestoord aanvallen en in de 53ste minuut was het weer raak. Dit keer kon Pim Veltink de bal ongehinderd binnen schieten en de 3-0 op het scorebord brengen. Tien minuten later mocht Veltink ook zijn tweede van de middag maken en de 4-0 scoren.
In de slotfase verslapte de concentratie wat bij Annen, maar de voorsprong tegen HOVC kwam geen moment in gevaar en daarmee stelde Annen de overwinning simpel veilig.

'Te smalle selectie'

HOVC-trainer Erik de Jong zag de degradatie al aankomen. "Twee weken geleden verzuimden we het weer spannend te maken tegen Musselkanaal", legt De Jong na afloop uit. "Natuurlijk zijn we vandaag niet gedegradeerd. Hoe dit kan? We hebben een te smalle selectie en het zat ons in de tweede helft van de competitie ook niet bepaald mee."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.