De koning door Zuidbarge: 'Niet erg dat ze niet uitstapten'

De Oranjevereniging Zuidbarge
© Tom Meijers / RTV Drenthe
"Ongelooflijk, een fantastisch moment", zegt Gerald van Oranjevereniging Zuidbarge nog voordat de koning zijn ronde door Zuidbarge maakt. De enige Oranjevereniging van Emmen besloot vanwege hun 75-jarig bestaan om niet langs de route in Emmen te gaan staan, maar hun eigen feest in Zuidbarge te vieren.
Ze nodigden de koning wel uit om met de bus door Zuidbarge te gaan om het jubileum te vieren. Dat de koning uiteindelijk door Zuidbarge rijdt doet Gerald goed. "Voor dit scenario had ik direct getekend."
Twee mannen uit Oranjedorp vieren normaal gesproken Koningsdag in Amsterdam, maar omdat de koning naar Emmen komt en een ronde door Zuidbarge maakt, zijn ze in de buurt gebleven. "We zijn er klaar voor, mooi in het oranje. Dat moet ook wel, we wonen in Oranjedorp aan het Oranjekanaal. Dan moeten we in het oranje wel naar de koning kijken."

De bus door Zuidbarge

Uiteindelijk was het zover en kwam de bus door Zuidbarge. De familie stapte echter niet uit, maar dat deert de Oranjevereniging niet. "We zijn blij met het moment, niet erg dat ze niet uitstapten. Heel bijzonder, want we zijn het enige dorp dat ze aan doen."
De bus met de koning door Zuidbarge

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.