'Dat was balen', Jody gaat viraal omdat selfie met Máxima mislukt

Jody neemt een selfie met koningin Maxima, denkt ze nu nog
© RTV Drenthe/Vera Beuke
Zoiets als 'gelukkig hebben we de foto's nog', dat geldt niet voor de Emmense Jody. Maar de herinnering aan haar mislukte fotomoment met koningin Maxima heeft ze wel. Misschien wel voor altijd, en dat is mooi genoeg. Jody Maneschijn gaat niet voor een herkansing, maar zit deze Koningsdag voor de televisie.
Voor eventjes is Jody Maneschijn bijna net zo bekend als de koningin. Allemaal om een mislukte foto. De koninklijke familie was maandagavond al even in Emmen voor opnames van het Koningsconcert, dat zaterdagavond zal worden uitgezonden. Aan de dranghekken voor de ingang stond ook Jody, samen met haar moeder Teresa.
"Máxima, mag ik foto!?", riep Jody maandagavond vol enthousiasme naar de koningin. De vorstin kwam direct naar het meisje: "Nou, dan doen we dat heel snel", reageerde ze alert.

'Jeetjemina...'

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de extatische Jody, maar niets was minder waar. "Jeetjemina, hij stond op timer", klonk het luttele seconden later. Bij het afdrukken wachtte de camera dus secondenlang voor de foto ook echt gemaakt werd. Maar de koningin, die was al richting de theateringang vertrokken. Kans verkeken.
Het filmpje van Jody en de mislukte foto ging de afgelopen dagen het halve internet over en is miljoenen keren bekeken.

'Trots dat ik niet vloekte'

"Máxima kwam uit de auto. Van mama moest ik een filmpje maken toen ze eraan kwamen. Maar ik moest snel overswitchen op camera. Toen ik de foto wilde maken, stond hij op timer en daarom ging het niet goed. Dat was balen", blikt Jody terug op haar koninklijke selfiepoging.
Op de telefoon van de Emmense staat het filmpje, maar van een foto is geen spoor te bekennen. "Ik baalde heel erg, maar mijn moeder was er wel heel trots op dat ik niet vloekte", zegt ze met een grote lach. En die lach? Die klinkt nu regelmatig door huize Maneschijn.
"Dit herinner je je altijd", zegt moeder Teresa, die dus vandaag niet samen met haar dochter een nieuwe fotopoging gaat ondernemen. "Ik denk dat we weinig kans maken om vooraan te staan. Wij gaan lekker voor de televisie kijken", besluit ze.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.