Opbouw voor Koningsdag Emmen van start: 'Veiligheid voorop'

Centrummanager Laurens Meijer heeft een drukke week in aanloop naar Koningsdag
© RTV Drenthe / Tom Meijers
"De contouren worden langzaamaan zichtbaar deze week", zegt centrummanager Laurens Meijer als hij over het Raadhuisplein tuurt. De dranghekken staan in de rij om geplaatst te worden, de buitenkant van het Atlas-theater wordt schoongespoten en de laatste grasmat op het Raadhuisplein wordt gemaaid.
Emmen maakt zich op voor Koningsdag en dat betekent een drukke week voor de centrummanager. "Vanochtend stond er een bordje bij de parkeergarage, dat er nog niet had moeten staan. Maar verder verloopt alles soepel", zegt Meijer die erg uitkijkt naar zaterdag. "Dit maak je nooit meer mee, althans niet op deze manier", blikt hij vooruit.
Meijers rol tijdens deze opbouwfase is met name: "Dat het centrum toegankelijk en goed bereikbaar blijft voor de consument. Dat de mensen ondanks de logistieke uitdagingen gewoon naar de winkel of het café kunnen." En daar komt verkeersregelaar Patrick Urosevic in beeld, die het verkeer bij de ingang van het centrum aan de Noordzijde om moet leiden. "Heel veel mensen willen toch het centrum in, maar dat gaat nu even niet."
Patrick Urosevic leidt het verkeer in goede banen
© RTV Drenthe / Tom Meijers

'Geen Apeldoorn-scenario'

Ondertussen worden er roadblocks geplaatst, betonblokken om verkeer te stoppen. "Niet alleen hier, alle ingangen worden vernauwd met behulp van deze betonblokken. Alles om de veiligheid tijdens Koningsdag te optimaliseren", zegt Urosevic, die nog even refereert aan het drama in Apeldoorn tijdens Koninginnedag 2009. "Zulke scenario's willen we natuurlijk voorkomen. We zijn de hele week nog wel bezig om het centrum van Emmen volledig klaar te hebben."
Meijer hoopt dat Emmen echt een visitekaartje afgeeft zaterdag. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we Emmen op de kaart gaan zetten en dat we mooi in beeld komen." Stiekem hoopt de centrummanager nog op een ontmoeting met de Koning. "Ik ben duimen aan het draaien, maar ik ben bang dat ik het vanaf een afstandje moet aanschouwen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.