Nieuw leven voor het oude bowlingcentrum in Rolde

De huidige staat van het bowlingcentrum in Rolde
© Hjalmar Guit/RTV Drenthe
Op de plek van het oude bowlingcentrum en een pizzeria aan de Hoofdstraat in Rolde komen woningen en een nieuw restaurant. De renovatiewerkzaamheden zijn in volle gang.
Volgens projectleider Peter de Boer zal het pand van de voormalige pizzeria plaats bieden aan een nieuw restaurant, met twee appartementen op de bovenverdieping. Het bowlingcentrum wordt omgebouwd tot drie woningen.

Versleten bowlingbanen

Het bowlingcentrum heropenen was geen optie meer vanwege de slechte staat van de bowlingbanen. "Alle banen waren helemaal versleten en werkten niet meer goed", vertelt De Boer. "Ze moesten volledig worden verwijderd. Dat was best een klus, want ze lopen onder het hele pand door."
Een groot deel van het bowlingcentrum gaat plat en wordt opnieuw opgebouwd. De drie gevels van de woningen komen volgens de projectleider wat verder van de weg af te staan. De serre van het restaurant krijgt een make-over, het balkon wordt gesloopt.
Klik op de pijlen hieronder om te zien hoe het gebouw eruit komt te zien.
Projectleider De Boer denkt dat de geraamten van de gebouwen er in juni zullen staan. "We willen de overlast in de buurt beperken en zo snel mogelijk klaar zijn met de verbouwing."
Het is de bedoeling dat de woningen en het nieuwe restaurant dit najaar helemaal klaar zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.