RTV Drenthe lanceert Bluesradio Drenthe

Harry Muskee, de bekendste blueszanger van Drenthe
© Rudy Leukfeldt
RTV Drenthe lanceert vandaag Bluesradio Drenthe, een online station waarin blues centraal staat, 7 dagen per week, 24 uur per dag.
"Het is een service van RTV Drenthe", zegt eindredacteur Martin van der Veen. "We willen ons rijke bluesarchief beschikbaar maken voor alle bluesliefhebbers in Drenthe."

Harry's Blues

"Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het programma Harry's Blues dat 31 jaar op radio Drenthe is geweest. Eerst met Harry Muskee en Albert Haar samen en na het overlijden van Harry met Albert Haar alleen."
Maar ook Muziek voor Volwassenen en De Nalatenschap van Harry Muskee van Johan Derksen zijn te horen. En er is ruimte voor documentaires en podcasts, bijvoorbeeld over de twee reizen die Albert Haar en Harry Muskee hebben gemaakt naar de Verenigde Staten.

Bluesprovincie

"Drenthe is natuurlijk een echte bluesprovincie", zegt Van der Veen. "Harry Muskee en Eelco Gelling hebben samen de blues ontdekt in Amerika en meegebracht naar Drenthe.
En Drenthe was natuurlijk 100 jaar geleden te vergelijken met het arme zuiden van de Verenigde Staten, zegt de eindredacteur. "Een onontgonnen desolaat gebied met veel armoede en plaggenhutten. Alleen plukten de arbeiders in Drenthe geen katoen op plantages, maar staken ze turf in de veengebieden."
Bluesradio Drenthe is vooralsnog beschikbaar op de website en app van RTV Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.